--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------

 Els receptaris, el patrimoni transmès per les dones
Les dones i els dies
Catalunya Ràdio
Els receptaris, el patrimoni transmès per les dones
Montse Virgili dona rellevància a les dones de diferents àmbits i èpoques, deure imprescindible en els temps que corren i, sobretot, en els que han de venir. "Les dones i els dies" és una de les estrenes destacades de la temporada 2019-2020 i el podem escoltar cada dissabte a les 00.00 h de la matinada.

Sempre pensem que la gran cuina és aquella en què ens entaulem en un restaurant de prestigi i gaudim de l'experiència. Per contra, la cuina del dia a dia, la que ens alimenta en el sentit literal, però també la que ens bressola l'ànima, la menystenim. Una cuina domèstica que donem per feta i que no valorem mai prou. Hem agraït prou a mares, àvies i besàvies tot aquest esforç i sacrifici? Els receptaris de cuina han estat sobretot un coneixement transmès per les dones de generació a generació. Unes dones que han fet literatura quan amb prou feines sabien escriure. A més, aquestes receptes s'han convertit en un refugi per a les noves generacions quan no saben per on començar en la cuina. Volem homenatjar aquesta cuina professional no remunerada parlant amb l'escriptora i cuinera Glòria Baliu; la periodista gastronòmica, professora i directora d'Hule y Mantel Carmen Alcaraz del Blanco, i la directora de la biblioteca Francesca Bonnemaison, Raquel Muñoz. Foto: Carmen Alcaraz del Blanco

----------------------------------------------