--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------

 Beveu en porró, si en sabeu, i mengeu carbassa, que ara toca!
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
Beveu en porró, si en sabeu, i mengeu carbassa, que ara toca!
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge a la una del migdia, per tancar "El suplement", amb Roger Escapa, aquest espai es menja historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors… persones que ens expliquen per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

Amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, amb qui parlem de les coses del beure, ens centrem en el continent i no en el contingut; parem atenció a un objecte amb clares connotacions fàl·liques que ha estat representat en moltes obres de Picasso i de molts altres artistes: el porró. També anirem fins a la Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera, que aquest cap de setmana celebra la segona edició. Durant la primera meitat del segle XX i fins a gairebé els anys 70 aquesta població del Baix Llobregat era coneguda com la ciutat dels porrons. L'escriptora i periodista Ada Castells ens explica quina és la seva magdalena de Proust. Amb l'arribada de la tardor, és temps de carbasses. Aquesta hortalissa i altres productes de temporada ocupen el mercat de les meravelles de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. Philippe Regol menja al restaurant Capet del barri Gòtic de Barcelona i ens ho explica. La propina la deixa Maria Costa, pagesa de cereals de Cal Rosal, des del Berguedà.

----------------------------------------------