--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------

 L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge a la una del migdia, per tancar "El suplement", amb Roger Escapa, aquest espai es menja historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors… persones que ens expliquen per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

De què està farcida l'oliva industrial? L'hi preguntem al químic Claudi Mans; també anem fins a l'Escala (Alt Empordà) per parlar amb Francesc i Marc Moner, fill i net, respectivament, del fundador d'Anxoves El Xillu, una empresa familiar amb més de 40 anys d'història on fan olives farcides d'anxova de veritat. I li preguntem al dissenyador Martín Azúa si es tracta del millor disseny industrial de tots els temps. El dissenyador Òscar Guayabero parla del disseny dels rètols dels banys dels restaurants; el periodista Jordi Basté ens explica la seva magdalena de Proust; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens porta productes de temporada; fem un tast d'olis amb Xavier Ruzafa, propietari de la botiga Oro Líquido de Barcelona; Jordi Luque, periodista gastronòmic a El Comidista, tasta unes mandonguilles veganes al "Nyap o top?"; el crític Philippe Regol va a la pizzeria Mucho, del xef Jordi Vilà (Alkimia, Al Kostat), i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

----------------------------------------------