www.proquimac.com
www.juegosalairelibre.com
www.corkshopbcn.com
www.lallardelmusic.com
www.bitmakers.com
vpiera.com
--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------
L'amor és la clau per cuinar bé
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge a la una del migdia, per tancar "El suplement", amb Roger Escapa, aquest espai es menja historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors
persones que ens expliquen per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.
Per què les pastanagues són de color taronja? Com es va inventar la graella? Què menjàvem els catalans per Sant Esteve abans dels canelons? L'escriptor Martí Sales escriu "Aliment", un diccionari fruit de la seva curiositat i passió pel menjar i la cuina. El llibre ens explica curiositats, ens fa reflexionar i ens interpel·la. Sales diu que "la cuina és el nucli dur de la civilització, però tot això es perd si la mercantilitzem i la reduïm a un mer tràmit". També seu a la taula del restaurant caníbal Toni Massanés, amb qui recordem el cas del gran vaixell de càrrega que va bloquejar el canal de Suez. Què hauria passat si no s'hagués desencallat? Com viatja el menjar fins a arribar a casa nostra? I la Maria Nicolau cuina perl militar cartaginès Anníbal Barca. Què li cuinarà a qui podria haver destrossat Roma i no ho va fer? El so del Salvador Garcia-Arbós és un homenatge als llibres de cuina o que estan a la cuina. I acabem amb una escena de la pel·lícula "Una família amb classe".
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
Per què les pastanagues són de color taronja? Com es va inventar la graella? Què menjàvem els catalans per Sant Esteve abans dels canelons? L'escriptor Martí Sales escriu "Aliment", un diccionari fruit de la seva curiositat i passió pel menjar i la cuina. El llibre ens explica curiositats, ens fa reflexionar i ens interpel·la. Sales diu que "la cuina és el nucli dur de la civilització, però tot això es perd si la mercantilitzem i la reduïm a un mer tràmit". També seu a la taula del restaurant caníbal Toni Massanés, amb qui recordem el cas del gran vaixell de càrrega que va bloquejar el canal de Suez. Què hauria passat si no s'hagués desencallat? Com viatja el menjar fins a arribar a casa nostra? I la Maria Nicolau cuina perl militar cartaginès Anníbal Barca. Què li cuinarà a qui podria haver destrossat Roma i no ho va fer? El so del Salvador Garcia-Arbós és un homenatge als llibres de cuina o que estan a la cuina. I acabem amb una escena de la pel·lícula "Una família amb classe".
----------------------------------------------