--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------

 El costat fosc de la xocolata que mengem
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
El costat fosc de la xocolata que mengem
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge a la una del migdia, per tancar "El suplement", amb Roger Escapa, aquest espai es menja historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors… persones que ens expliquen per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

Segurament el Nadal és l'època de l'any en què mengem més xocolata, i més peix i marisc! D'on ve la xocolata que mengem? I com afecta el canvi climàtic el seu conreu? Ho descobrim amb el Marc Casanovas, que ho sap tot d'alimentació i escalfament global. I la nostra pescadora de referència, l'Àgueda Vitòria, ens explica per què pugen tant els preus del marisc per aquestes dates, i quins són els peixos alternatius que també poden fer festa en un àpat de Nadal sense necessitat d'arruïnar-nos. El llibreter caníbal Nacho Borraz, de La Central de Barcelona, ens fa la tria dels 6 millors llibres sobre cuina i gastronomia que s'han publicat aquest any. Llibres que podem regalar o autoregalar-nos aquestes festes: que ens fan pensar, que ens animen a cuinar i que ens fan salivar només mirant-los. També descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós, i els del restaurant Marimorena, a Sant Boi de Llobregat, ens fan venir ganes de visitar-los per tastar el seu fricandó de carxofes.

----------------------------------------------