www.sigma.cat
www.proquimac.com
addendum.es
vpiera.com
www.bitmakers.com
addendum.es
--------- patrocinadors involuntaris --------------------------------------
Només 6 dones pescadores a Catalunya: "La meva mare es vestia d'home per poder sortir a pescar"
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia és cultura. Cada diumenge a la una del migdia, per tancar "El suplement", amb Roger Escapa, aquest espai es menja historiadors, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes, periodistes, escriptors
persones que ens expliquen per quin motiu la gastronomia va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.
Per què les dones sempre s'han vist allunyades de la pesca? Ho preguntem a la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria, amb qui també intentarem entendre com seria el sector pesquer si la dona fos més influent i ocupés càrrecs de responsabilitat. Val a dir que, encara que la pesca és un sector molt masculinitzat, la dona històricament s'hi ha dedicat, però amb feines poc reconegudes i sovint no remunerades. De tot això es parla també a l'exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll", al Museu Marítim de Barcelona. També visita el restaurant caníbal Toni Massanés, que respon una pregunta d'una nena de 7 anys: "Per què alguns gran de raïm tenen pinyol i d'altres no?" Aquells que era estan en el seu millor moment i que val la pena buscar al mercat. Donem el tret de sortida al Fòrum Gastronòmic de Girona amb el so del Salvador Garcia-Arbós, i descobrim l'especialitat del restaurant SinoFos, a la capital gironina, amb el seu cuiner, Marc Ramos.
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)
Catalunya Ràdio
Per què les dones sempre s'han vist allunyades de la pesca? Ho preguntem a la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria, amb qui també intentarem entendre com seria el sector pesquer si la dona fos més influent i ocupés càrrecs de responsabilitat. Val a dir que, encara que la pesca és un sector molt masculinitzat, la dona històricament s'hi ha dedicat, però amb feines poc reconegudes i sovint no remunerades. De tot això es parla també a l'exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll", al Museu Marítim de Barcelona. També visita el restaurant caníbal Toni Massanés, que respon una pregunta d'una nena de 7 anys: "Per què alguns gran de raïm tenen pinyol i d'altres no?" Aquells que era estan en el seu millor moment i que val la pena buscar al mercat. Donem el tret de sortida al Fòrum Gastronòmic de Girona amb el so del Salvador Garcia-Arbós, i descobrim l'especialitat del restaurant SinoFos, a la capital gironina, amb el seu cuiner, Marc Ramos.
----------------------------------------------